Cum influențează bacteriile inactivate termic inflamația legată de vârstă

0
(0)

Procesul de îmbătrânire este asociat cu o scădere a funcțiilor imune și cu o inflamație persistentă la un nivel scăzut. Acum, cercetătorii din Japonia au descoperit o tulpină de Lentilactobacillus capabilă să prevină și chiar să inverseze modificările imune legate de îmbătrânire.

Hrănirea șoarecilor în vârstă cu YRC2606 inactivat termic a dus la scăderea nivelurilor de citokine inflamatorii și proteine de semnalizare. Aceste descoperiri indică posibilitatea unei intervenții alimentare funcționale care are potențialul de a beneficia o populație tot mai în vârstă.

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de produse lactate fermentate au fost transmise din generație în generație, fără a înțelege pe deplin impactul lor asupra sănătății umane. Produsele lactate fermentate precum kefirul conțin bacterii de acid lactic, sau LAB-uri, care sunt raportate să aibă efecte antimicrobiene, antiinflamatoare și anticancer. Cu toate acestea, mecanismele reale din spatele acestor efecte nu sunt înțelese clar.

Pentru a aborda această lacună, dna. Hiroka Sasahara, studentă la doctorat la Divizia de Științe Biologice și Agricole, Universitatea Shinshu, Japonia, împreună cu profesorul Sachi Tanaka de la Universitatea Shinshu, s-au alăturat dr. Kenji Uchida și dna. Ikumi Fujioka de la Centrul de Cercetare și Dezvoltare al Yotsuba Milk Products Co., Ltd., pentru a investiga potențialul unui nou aliment funcțional capabil să prevină procesele inflamatorii legate de vârstă.

În studiul lor, publicat în Jurnalul de Alimentație Funcțională, cercetătorii au investigat impactul Lentilactobacillus kefiri YRC2606, o tulpină bacteriană izolată din kefir, asupra funcției imune în timpul îmbătrânirii.

Explicând motivația pentru acest studiu, dna. Sasahara a declarat: „Interesul meu în studierea imunosenescenței este determinat de o curiozitate profundă legată de îmbătrânire, un proces biologic universal pe care toți îl experimentăm. Obiectivul meu este de a explora intervențiile funcționale derivate din alimentele de zi cu zi și potențialul lor de a deveni strategii bazate pe dovezi împotriva îmbătrânirii.”

Îmbătrânirea este însoțită de o scădere a funcției imune protective și de o încetinire biologică a celulelor imune, cunoscută și sub denumirea de senescență. Senescența oprește diviziunea celulară și declanșează o inflamație persistentă la un nivel scăzut, cauza principală a bolilor legate de vârstă.

Atrofia lentă sau pierderea de masă a organelor precum timusul și ficatul este de asemenea observată la îmbătrânire. În acest studiu, autorii au administrat L. kefiri YRC2606 inactivat termic șoarecilor în vârstă timp de opt săptămâni și au investigat impactul său asupra funcțiilor lor imune.

Cercetătorii au observat că hrănirea cu YRC2606 a redus modificările legate de vârstă ale organelor vitale precum timusul și ficatul. Animalele hrănite cu tulpina YRC2606 au prezentat o reducere a expresiei proteinelor cheie p16 și p21 care blo

Sursa: [Science X – Evaluating the impact of heat-inactivated bacteria on age-related inflammation](linkulcatresursaoriginala.com)

Cat de utila a fost aceasta pagina?

Click pe o steluta sa votezi

Vot mediu 0 / 5. Numar de voturi: 0

Nu sunt voturi pana acum. Fii primul care voteaza.

Ne pare rau ca nu ti-a fost util acest articol

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa ne imbunatatim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *