Impactul Fibrei Ne-Digestibile asupra Încetinirii Procesului de Îmbătrânire la Șoareci

0
(0)

Restricționarea calorică (CR) este cea mai studiată abordare dietetică pentru întârzierea îmbătrânirii și prelungirea duratei de viață în multe taxe. La vertebrate precum șoareci, șobolani și primate non-umane, CR este implementată de obicei prin restricționarea aportului alimentar la 50%-80% din consumul ad libitum, furnizat ca o singură porție zilnică cu suplimentare cu micronutrienți. Acest regim alimentar induce atât restricția energetică, cât și perioadele prelungite de post, deoarece animalele de obicei consumă întreaga hrană disponibilă în câteva ore și apoi postesc până la următorul ciclu de hrănire.

În munca noastră anterioară cu șoareci hrăniți ad libitum, am aplicat acest cadru și am demonstrat că raportul dintre proteinele alimentare și carbohidrați influențează longevitatea. În acea studiu, am inclus celuloza ne-digestibilă în anumite diete pentru a simula efectele CR în animale hrănite ad libitum. Acesta a fost primul caz de CR realizat prin diluție dietetică la șoareci. După cum era de așteptat, șoarecii care consumau diete bogate în celuloză și-au crescut aportul alimentar ca răspuns compensatoriu la diluția de nutrienți, dar consumul lor energetic general a scăzut. Cu toate acestea, acea studiu anterioară nu a inclus o comparație cu un grup tratat convențional cu CR.

O intervenție nutrițională recentă care ar putea influența creșterea și longevitatea este potrivirea exomului. Aceasta implică manipularea proteinelor alimentare astfel încât aminoacizii din dietă să aibă un raport potrivit cu exomul, îndeplinind astfel (fără exces) cerințele prevăzute pentru traducerea proteinelor în condiții fiziologice. Aici, am comparat longevitatea și îmbătrânirea la șoareci pe trei diete: o dietă de control hrănită ad libitum (Con); o dietă convențională cu 20% CR; și o dietă cu conținut scăzut de proteină, bogată în carbohidrați (LPHC) hrănită ad libitum, care a cauzat restricționarea calorică prin diluție cu fibre ne-digestibile. Compoziția aminoacizilor din proteinele alimentare din toate dietele a fost potrivită cu exomul pentru a reduce variația în consumul de hrană cauzată de dezechilibrul aminoacizilor.

Curbele de supraviețuire arată că dietele LPHC și CR au avut efecte similare asupra longevității comparativ cu dieta de control ad libitum. Dietele LPHC și CR au crescut semnificativ mediana speranței de viață cu 17%.

Cat de utila a fost aceasta pagina?

Click pe o steluta sa votezi

Vot mediu 0 / 5. Numar de voturi: 0

Nu sunt voturi pana acum. Fii primul care voteaza.

Ne pare rau ca nu ti-a fost util acest articol

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa ne imbunatatim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *