Primul Deces Confirmat datorat Alergiei la Carne Prin Întepătura de Căpușă Alarmează Autoritățile

0
(0)

Testele post-mortem au relevat că acest tată sănătos avea o alergie severă la carne roșie, dobândită în urma mușcăturii unei căpușe Lone Star (Amblyomma americanum).

„Este important ca atât medicii, cât și pacienții care locuiesc în zonele în care căpușele Lone Star sunt comune să fie conștienți de riscul de sensibilizare,” avertizează alergistul Thomas Platts-Mills de la Universitatea din Virginia.

„Dacă au episoade neașteptate de dureri abdominale severe care apar la câteva ore după ce au mâncat carne de mamifer, ar trebui să fie investigați pentru posibila sensibilizare la oligozaharida alfa-gal.”

Legat: O Boală Care Te Face Alergic la Carne și Lactate Se Răspândește în Toată Lumea

Alfa-gal este un zahăr găsit în mod obișnuit în membranele celulare ale multor mamifere, dar nu în cele umane. Dacă o căpușă injectează alfa-gal direct în sângele nostru, organismul nostru declanșează un răspuns imun, dezvoltând anticorpi care vizează acest zahăr. Anticorpii, pregătiți să acționeze rapid, ar putea declanșa o reacție alergică la alfa-gal când acesta este întâlnit din nou, cum ar fi atunci când mâncăm carne de vită, miel, porc, lapte sau brânză.

Simptomele sindromului alfa-gal includ erupții cutanate, strănut, secreție nazală, dureri de cap, dureri abdominale, diaree, amețeli, greață, vărsături, precum și umflarea buzelor, gâtului, limbii sau pleoapelor.

Experții au bănuit de mult că răspunsul nostru imun la alfa-gal are potențialul de a deveni fatal. Acum au confirmarea, datorită faptului că soția bărbatului decedat a căutat răspunsuri după ce autopsia inițială a soțului său a fost neconcludentă.

Echipa lui Platts-Mills a descoperit că nivelul triptazei bărbatului – un marker al reacțiilor anafilactice – a depășit 2.000 de nanograme pe mililitru, plasându-l la nivelul celor mai ridicate niveluri înregistrate vreodată în cazuri de anafilaxie fatală.

Pacientul și soția sa au atribuit mușcăturile de insecte de pe glezne „acarienilor” chigger, o identificare greșită obișnuită în zonă.

„În estul Statelor Unite, ceea ce sunt adesea numite ‘acarieni chigger’ sunt de multe ori larve de Amblyomma americanum (adică căpușe Lone Star), care sunt cunoscute că mușcă oamenii,” explică Platts-Mills și colegii săi în raportul lor de caz. Tinerii căpuși sunt, de asemenea, capabili să declanșeze sindromul alfa-gal.

Cercetătorii bănuiesc că prezența tot mai mare a căpușei mai la nord decât în mod obișnuit se datorează unei creșteri dramatice a populației de căprioare din regiune – gazda principală de reproducție a căpușei. Schimbările climatice permit, de asemenea, căpușelor să prospere mai la nord și vest, determinându-le să se mute în regiuni anterior prea reci pentru supraviețuirea lor.

Alergiile la carne roșie au fost asociate și cu căpușe găsite în Australia, părți din Europa și Asia.

„Informația importantă pentru public este următoarea: În primul rând, că durerile abdominale severe care apar la 3 până la 5 ore după consumul de carne de vită, porc sau miel ar trebui investigate ca posibil episod al…

Cat de utila a fost aceasta pagina?

Click pe o steluta sa votezi

Vot mediu 0 / 5. Numar de voturi: 0

Nu sunt voturi pana acum. Fii primul care voteaza.

Ne pare rau ca nu ti-a fost util acest articol

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa ne imbunatatim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *