Apele Gurați cu Usturoi Ar Putea Deveni Noul Standard de Aur. Iată de Ce.

0
(0)

Studiul, condus de o echipă de la Universitatea din Sharjah din Emiratele Arabe Unite, a adunat date din cinci studii anterioare care au investigat capacitatea de a ucide bacteriile a extractului de usturoi, în comparație cu clorhexidina, la oameni.

În ansamblu, datele au arătat că apa de gură pe bază de extract de usturoi era într-adevăr comparabilă cu apa de gură pe bază de clorhexidină în ceea ce privește reducerea bacteriilor nocive din gură – în special Mutans Streptococci (MS), bacteriile responsabile în principal de cariile dentare.

Legat de: Pierderea Dintilor Ar Putea Fi un Avertisment Mortal, Concluzionează un Studiu

„Clorhexidina este larg utilizată ca apă de gură de referință, dar este asociată cu efecte secundare și preocupări legate de revistasanatatii.ro/cum-un-antibiotic-transforma-genele-de-rezistenta-ale-bacteriilor-impotriva-lor-insele/" title="Cum un Antibiotic Transformă Genele de Rezistență ale Bacteriilor împotriva lor Însele" class="aigl-auto-link">rezistența antimicrobiană”, au scris cercetătorii în articolul lor publicat.

„Extractul de usturoi poate servi ca o alternativă viabilă la clorhexidină, mai ales la concentrații mai mari.”

Concentrația a fost un factor important, au descoperit cercetătorii: în studiile analizate, o soluție de clorhexidină de 0,2% a fost mai eficientă în reducerea MS din salivă decât o soluție de usturoi de 2,5%, dar atunci când apa de gură cu usturoi a fost crescută la o concentrație de 3%, aceasta a fost mai eficientă.

Nu totul este însă roz. Studiile au arătat că apa de gură cu usturoi vine la pachet cu mai multe efecte secundare, printre care se numără: gust puternic și respirație urât mirositoare, precum și o senzație mai mare de arsură și picătură în gură.

Deși acestea sunt considerate relativ ușoare în comparație cu efectele secundare ale clorhexidinei – care includ colorarea dinților – acestea trebuie luate în considerare în ceea ce privește probabilitatea de a descuraja oamenii să folosească apa de gură.

În ceea ce privește preocupările legate de clorhexidină și rezistența antimicrobiană, acestea vin din studii anterioare care sugerează că pe măsură ce bacteriile sunt expuse mai mult la substanța chimică, devin mai capabile să-i reziste și altor tratamente.

„Expoziția prelungită sau la nivel scăzut [la clorhexidină] poate promova rezistența antimicrobiană și rezistența încrucișată la antibiotice”, au scris cercetătorii. „Aceste limitări au generat îngrijorări tot mai mari și au evidențiat necesitatea unor alternative mai sigure și la fel de eficiente.”

Usturoiul a fost, desigur, folosit de mult timp ca remediu natural pentru tot felul de afecțiuni. Beneficiile sale sunt cunoscute de câteva mii de ani, iar mai multe civilizații antice – inclusiv Roma, Egiptul și China – au descoperit independent că poate lupta împotriva bolilor și promova sănătatea.

Principalele beneficii provin de la compusul allicin, care se formează atunci când usturoiul este tocat sau zdrobit. Allicinul inhibă creșterea bacteriilor și reduce stresul asupra celulelor – în timp ce oferă usturoiului (și respirației celor care-l consumă) mirosul său distinctiv.

În cele din urmă, usturoiul ar putea forma baza unui produs de igienă orală care luptă împotriva bacteriilor, reducând cariile dentare și îmbunătățind sănătatea generală.

Sursa: [Articol original](link catre articolul original)

Cat de utila a fost aceasta pagina?

Click pe o steluta sa votezi

Vot mediu 0 / 5. Numar de voturi: 0

Nu sunt voturi pana acum. Fii primul care voteaza.

Ne pare rau ca nu ti-a fost util acest articol

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa ne imbunatatim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *