Cum să eviți intoxicațiile alimentare de Ziua Recunoștinței

0
(0)

Ca imunolog și specialist în boli infecțioase, studiez cum se răspândesc germenele – și cum să îi împiedicăm să o facă. În cursurile mele, îi învăț pe studenți cum să reducă riscurile microbiene, inclusiv cele legate de activități precum organizarea unei mari adunări de Ziua Recunoștinței, fără să devină germofobi.

Bolile transmitere prin alimente îmbolnăvesc 48 de milioane de americani – adică 1 din 6 persoane – în fiecare an.

Mesele de sărbătoare precum Ziua Recunoștinței prezintă riscuri speciale deoarece aceste festinuri implica adesea cantități mari, timp îndelungat de preparare, servire tip bufet și oaspeți care se amestecă.

Astfel de condiții creează multe oportunități pentru răspândirea germenilor.

Aceasta, la rândul ei, invită o serie de oaspeți microbieni precum Salmonella și Clostridium perfringens. Majoritatea oamenilor se recuperează de la infecțiile cu bacterii transmise prin alimente, dar în fiecare an, aproximativ 3.000 de americani mor din cauza bolilor pe care le provoacă.

În mod obișnuit, acești germeni pot cauza greață, vărsături, crampe abdominale și diaree în câteva ore până la câteva zile după consum – ceea ce nu este deloc plăcut în timpul unei sărbători.

Cele mai multe boli transmitere prin alimente provin din alimente crude sau insuficient gătite și alimente lăsate în așa-numita zonă de pericol a temperaturii de gătire – între 40 și 140 de grade Fahrenheit – în care bacteriile se înmulțesc rapid. Gătitul în cantități mari fără reîncălzire sau depozitare corespunzătoare, precum și contaminarea încrucișată a alimentelor în timpul preparării pot provoca, de asemenea, boli.

Nu toate preparatele prezintă același risc. Curcanul poate găzdui Salmonella, Campylobacter și Clostridium perfringens.

Curcanul insuficient gătit rămâne una dintre principalele cauze de îmbolnăvire legate de Ziua Recunoștinței. Sucurile de curcan crude pot răspândi ușor bacterii pe mâini, ustensile și blaturi. Și nu uitați umplutura din interiorul păsării.

În timp ce curcanul poate atinge o temperatură internă sigură, umplutura adesea nu o face, făcându-o un preparat cu un risc mai mare.

Resturile păstrate prea mult timp, reîncălzite necorespunzător sau răcite încet aduc, de asemenea, pericole. Dacă bucățile mari de curcan prăjit nu sunt împărțite și răcite rapid, orice Clostridium perfringens pe care le conțin ar putea avea timp să producă toxine.

Aceasta crește riscul de a te îmbolnăvi dacă mănânci resturi – chiar și resturi reîncălzite, deoarece aceste toxine nu sunt distruse de căldură.

Într-adevăr, în fiecare noiembrie și decembrie, izbucniri legate de acest bacterium cresc, adesea datorită contactului cu resturile de curcan și de friptură.

Spălarea oricărui lucru îl face mai curat și mai sigur, nu-i așa? Nu neapărat.

Mulți oameni cred că spălarea curcanului îi va îndepărta bacteriile. Cu toate acestea, este destul de imposibil să îndepărtezi bacteriile de pe o pasăre crudă, iar încercarea de a face acest lucru crește de fapt contaminarea încrucișată și riscul de îmbolnăvire cu transmitere prin alimente.

De la 2005, agențiile federale de siguranță alimentară au recomandat să nu se spele

Sursa: [Articolul original](linkul-catrea-sursa-originala)

Cat de utila a fost aceasta pagina?

Click pe o steluta sa votezi

Vot mediu 0 / 5. Numar de voturi: 0

Nu sunt voturi pana acum. Fii primul care voteaza.

Ne pare rau ca nu ti-a fost util acest articol

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa ne imbunatatim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *